ГоловнаПолітика

Нардеп від "Самопомочі" зажадав від Луценка взятися за Кернеса

Семенуха заявив, що не може без огиди спостерігати за мером Харкова.

Нардеп від "Самопомочі" зажадав від Луценка взятися за Кернеса
Роман Семенуха
Фото: 24tv.ua

Депутат Верховної Ради від "Самопомочі" Роман Семенуха зажадав від генерального прокурора Юрія Луценка взятися за мера Харкова Геннадія Кернеса.

Про це Семенуха написав у блозі на LB.ua.

"Неможливо без огиди спостерігати за безкарністю тих, хто відправляв «тітушок» бити до смерті майданівців у Харкові і Києві, хто під російськими триколорами кликав у Харків «російську весну». Люди, які намагалися привести війну в Харків, зараз почуваються не просто безкарно, а керують містом, продовжують безсоромно «пиляти» міський бюджет і роблять із себе мало не «рятівників» і «совість нації». Я кажу насамперед про мера Харкова - Геннадія Кернеса", - заявив депутат.

Він стверджує, що Кернес продовжує керувати містом, як за Віктора Януковича: немає інформації про витрати міськбюджету, наближені бізнесмени отримують доступ до міської скарбниці, опонентів залякують, вибори фальсифікують, комунальні ЗМІ перетворилися на рупор пропаганди.

"Не здивуюся, якщо незабаром Кернес буде знову забороняти мітинги демократичних партій у місті або перегороджувати трамваями і тролейбусами вулиці, як це було за часів Євромайдану", - обурився Семенуха.

"Шановний Юрію Віталійовичу! Я вірю, що у вас вистачить волі змусити, саме змусити, прокуратуру провести повне і неупереджене розслідування злочинів проти України Януковича і його кліки, зокрема його соратника Геннадія Кернеса", - звертається депутат до Луценка.

Нагадаємо, на виборах 25 жовтня 2015 року Кернеса обрали мером за підтримки 65,80% виборців.

Проти мера Харкова порушено кримінальну справу. Кернес і два його охоронці, за версією слідства, викрали і побили двох євромайданівців. При цьому Кернес особисто бив активістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram