ГоловнаПолітика

Єврокомісія сподівається, що Україна скоро отримає безвізовий режим

Київ виконав усі умови для скасування віз, зауважили в ЄК

Єврокомісія сподівається, що Україна скоро отримає безвізовий режим
Фото: zn.ua

Європейська комісія, незважаючи на скептичні заяви окремих країн-членів ЄС, розраховує, що Україна найближчим часом отримає безвізовий режим.

Про це в йдеться в офіційному коментарі Представництва України в ЄС, повідомляє Європейська правда.

Дипломати відзначають, що Єврокомісія сподівається на затвердження пропозиції Європарламентом і Радою ЄС вже незабаром.

"Після того, як Україна успішно досягла відповідності всім індикаторам, які встановлені Планом дій візової лібералізації, Єврокомісія запропонувала Раді ЄС та Європарламенту зняти візові вимоги (для короткострокових поїздок в ЄС) для України", - йдеться в коментарі.

Відзначається, що ідея створення механізму призупинення дії безвізового режиму не стосується певної країни. "Цей механізм повинен застосовуватися горизонтально, для всіх держав, які отримали візову лібералізацію", - йдеться в повідомленні.

Напередодні французький міністр внутрішніх справ Бернар Казнєв заявив, що питання безвізового режиму для України не з'явиться на порядку денному ЄС в найближчі тижні або місяці - будь-які кроки в плані лібералізації візового режиму з ЄС повинні прийматися тільки після введення в дію механізму його екстреної зупинки.

21 травня міністри внутрішніх справ країн Євросоюзу схвалили механізм призупинення дії безвізового режиму в надзвичайному порядку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram