ГоловнаПолітика

У президентському рейтингу лідирує Юлія Тимошенко, - КМІС

Порошенко - лише третій.

У президентському рейтингу лідирує Юлія Тимошенко, - КМІС

Якби вибори президента України відбулися найближчої неділі, більшість голосів отримала б лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

Такі результати соціологічного дослідження оприлюднив сьогодні Київський міжнародний інститут соціології.

Серед тих, хто піде на вибори і визначився з вибором, голоси розподілилися б так:

  • 21,0% проголосував би за Юлію Тимошенко
  • 14,6% - за Олега Ляшка
  • 13,5% - за Петра Порошенка.

При цьому, відповідаючи на запитання про дії президента Петра Порошенка у зв'язку з офшорним скандалом, дві третини респондентів заявили, що президент повинен піти у відставку: 48,6% респондентів відповіли "безумовно, повинен", 17,5% - радше повинен.

Також близько двох третин громадян негативно ставляться до призначення Юрія Луценка генеральним прокурором України.

Відповідаючи на питання про функції, які сьогодні виконує президент і уряд, 78,5% респондентів відповіли, що вони "забезпечують умови для збагачення олігархів і чиновників".

Опитування проведене Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) з 13 по 18 травня 2016 року. Методом особистого інтерв'ю опитано 2039 респондентів, які проживають у 110 населених пунктах усіх регіонів України (крім Криму) за 4-ступеневою стохастичною вибіркою із квотним відбором на останньому щаблі, яка репрезентативна для населення України віком від 18 років. У Луганській і Донецькій областях опитування проводили тільки на території, контрольованій українською владою.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0.95 і за дизайн-ефекту 1.5) не перевищує 3,3% для показників, близьких до 50%, 2,8% - для показників, близьких до 25%, 2,0% - для показників, близьких до 10%, 1,4% - для показників, близьких до 5%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram