ГоловнаПолітика

Пивоварський: якісні дороги можливі в Україні вже через п'ять років

Усе впирається в ухвалення законопроекту.

Пивоварський: якісні дороги можливі в Україні вже через п'ять років
Фото: Андрей Пивоварский

Якщо Верховна Рада ухвалить тематичний законопроект, якісні дороги можуть з'явитися в Україні вже через п'ять років.

Про це в інтерв'ю програмі "Лівий берег із Сонею Кошкіною" заявив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, який днями подав у відставку.

"Якщо буде прийнято закон про цільовий фонд дорожній, через п'ять років якість наших доріг можна вивести на середньоєвропейський", - скасував міністр, відповідаючи на питання про доцільність введення плати за перевантаження транспорту, що входило в плани міністерства. (Через схожу ініціативу в Росії зараз страйкують далекобійники, - ред.).

"Не плутайте плату за перевантаження із платою за проїзд. Це різні речі! У Росії пропонують ввести плату на проїзд всьому вантажному транспорту, не важливо - з перевантаженням він їде чи ні. Ми прийдемо до плати за проїзд вантажного транспорту якоїсь миті в житті України - через 2 роки, через 3-5... Після того, як буде побудована якісна мережа сучасних доріг", - резюмував Пивоварський.

Зазначимо, що нинішній ефір програми "Лівий берег" був у незвичайному форматі: співведучим Соні Кошкіної виступив редактор рубрики "Економіка" LB.ua Андрій Яніцький.

Повну версію інтерв'ю з Андрієм Пивоварським дивіться сьогодні о 23:00 на телеканалі "24". Текстової версії очікуйте на сайті LB.ua найближчим часом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram