ГоловнаПолітика

Армійські сухпайки в Житомирі продавав екс-начальник продбази ЗСУ

Юрій Бірюков запевняє, що виявлена корупція - місцевих масштабів.

Армійські сухпайки в Житомирі продавав екс-начальник продбази ЗСУ
Фото: zhitomir.info

Помічник міністра оборони Юрій Бірюков повідомив деталі виявлення в житомирській їдальні сухпайків з маркуванням Міністерства оборони.

Бірюков уточнив, що знайшли не півтори тисячі пайків, як повідомляли раніше, а значно більше.

"Пайки були виготовлені в березні та червні цього року. Відвантажені в 4 військові частини. Бойові, легендарні. Усе сходиться. І у військових частинах, легендарних, будуть усі папери за підписами начпродів і заступників з питань тилу - видані ж ці сухпайки, от бойове розпорядження на вихід, от звіт. У паперах. А фактично... Приватний підприємець Табенський - колишній начальник продовольчої бази ЗСУ, звільнений на пенсію кілька років тому. І вже кому-кому знати, ЯК списувати всяке зі свого складу", - написав він у фейсбуці. Табенський - орендар їдальні, в якій знайшли сухпайки.

Бірюков повідомив, що вчора склади цих чотирьох військових частин опечатали, відбувається облік всіх сухпайків.

"Десь вилізе недостача. Тоді буде видно ланцюжок. І ніяких тут немає генералів, немає їхніх дач. Є "ушлий" полковник на пенсії, є пара-трійка "ушлих" майорів або підполковників у частинах, напевно, є пара нездар, які не перерахували прибулі пайки. Десь корупція, десь розхлябаність", - додав він.

Нагадаємо, 14 грудня активісти в їдальні Житомирського торгово-економічного коледжу виявили ящики з сухпайками з маркуванням Міністерства оборони. Орендарем їдальні виявився приватний підприємець Табенський Олександр Валентинович.

За фактом виявлення сухпайків Національна поліція порушила кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією - ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram