ГоловнаПолітика

У Дніпропетровській області відкрито 60 вакансій для бійців АТО, - Резніченко

Військові можуть стати водіями громадського транспорту.

У Дніпропетровській області відкрито 60 вакансій для бійців АТО, - Резніченко
Фото: petropavl-rn.dp.gov.ua

60 демобілізованих бійців АТО можуть отримати роботу водіїв громадського транспорту в Дніпропетровській області.

Про це заявив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«Була проблема з приміськими маршрутками: людям із посвідченнями учасників бойових дій відмовляли в законному праві на безкоштовний проїзд. Ми пояснювали перевізникам, що так не повинно бути. У процесі переговорів з'явилася цікава ідея: запросити демобілізованих на вільні посади водіїв маршруток», - розповів Резніченко.

Військовим із правами категорії В або С обіцяють відкрити додаткову - D - після проходження навчання та складання іспиту.

«Ми знайшли механізми, як це зробити швидко. Для бійців навчання буде безкоштовним, - пояснив Резніченко. - Є 60 вакансій. Від хлопців потрібне бажання пройти курси і співбесіду з перевізником. Далі можна сідати за кермо і працювати».

Військовослужбовцям, які зацікавилися пропозицією, слід звертатися в Центр допомоги бійцям АТО та їхнім сім'ям при облдержадміністрації за адресою: проспект Кірова, 1 (1-й поверх) або за телефоном: (056) 742-86-62.

Крім того, у Дніпропетровській області для бійців АТО організували безкоштовні ІТ-курси та курси англійської мови. Влаштовують дні кар'єри, де можна отримати консультацію про перепідготовку та поспілкуватися з представниками підприємств-роботодавців.

Тільки за минулий тиждень у Дніпропетровській області працевлаштувалися майже дві сотні демобілізованих, усього з початку року - понад 6,5 тисячі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram