ГоловнаСуспільствоВійна

Після загибелі військового без батька залишилося шестеро дітей, потрібна допомога

Роман пережив тортури в полоні терористів і не зміг відновитися, незважаючи на зусилля лікарів і волонтерів.

Після загибелі військового без батька залишилося шестеро дітей, потрібна допомога
Роман Капаций после освобождения из плена
Фото: facebook.com/Василь Будник

11 грудня в Головному військовому госпіталі в Києві помер Роман Капацій, багатодітний батько і військовослужбовець 28-ї бригади, якого влітку визволили з полону бойовиків із численними тяжкими пораненнями.

Як повідомляє сайт "Герої АТО", Романа мобілізували в березні, а вже в травні він зник під Мар'їнкою. Батьки оголосили сина в розшук. Знайшли бійця дніпропетровські волонтери в донецькій лікарні - впізнали за татуюванням. Вони ж допомогли матері Ганні Капацій дістатися до Донецька. Там вона дізналася: машину, де був її син, бойовики розстріляли, а тих, хто вижив, узяли в полон. Романа катували: стріляли по ногах, різали ножем, рука з татуюванням - з кількома переломами. У мозку - три величезні гематоми. Його, ледве дихаючого, знайшов у морзі місцевий медик і врятував.

Мати приїжджала за сином у Донецьк, після чого в липні за допомогою волонтерів доправила його у Дніпропетровську лікарню Мечникова, а звідти спецлітаком ЗСУ переправили до Києва, у Головний військовий клінічний госпіталь Міноборони. Але незважаючи на всі зусилля лікарів, серце бійця зупинилося.

"Які слова розради можна знайти для мами Роми Ганни Михайлівни? Вона крізь сльози дякує всім лікарям і добрим людям, які боролися за життя її сина, й особисто Дані Яровій, яка організувала доставку важкохворого синочка Роми зі села в інститут серця в Києві та профінансувала операцію на серці малюка", - написала у фейсбуці радник губернатора Дніпропетровської області, волонтер Тетяна Губа.

Романові було 36 років, до війни він був трактористом у с. Облонь Семенівського району Полтавської області, виховував шістьох дітей. Його молодшій доньці лише 10 місяців.

Допомогу родині Капаціїв можна перерахувати на картку матері: 4149 4978 3940 9945 (Капацій Ганна Михайлівна).

Дружина Галина з двома із шести дітей
Фото: gordonua.com
Дружина Галина з двома із шести дітей

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram