ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд засудив до 10 років в'язниці військового, який кинув гранату в машину з людьми

Обвинувачений визнав свою провину частково. Його ім'я не розголошується.

Суд засудив до 10 років в'язниці військового, який кинув гранату в машину з людьми
Архивное фото
Фото: runews.su

Куп'янський міськрайонний суд (Харківська обл.) засудив до 10 років ув'язнення солдата, що кинув гранату РГД-5 у салон автомобіля з людьми, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Визнати винним у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 407 (самовільне залишення військової частини або місця служби - ІФ), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами - ІФ), ч.2 ст. 15 п.п.1,5 ч. 2 ст. 115 (завершений замах на вбивство - ІФ) КК України, і... за сукупністю скоєних карних злочинів, шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим, визначити до відбуття покарання у вигляді 10 років позбавлення волі", - йдеться у вироку, опублікованому на сайті єдиного державного реєстру судових рішень.

У мотивувальній частині рішення зазначається, що в листопаді минулого року чоловік, перебуваючи на блокпосту в м. Щастя Луганської області, незаконно привласнив дві бойові гранати РГД-5.

10 березня він самовільно залишив військову частину А 0501, в якій проходив службу. 23 травня чоловік вийшов на вулицю і біля сусіднього під'їзду побачив автомобіль Skoda Superb, в якому сиділи двоє чоловіків і жінка. Солдату здалося, що двоє з них були свідками, як його били три роки тому і не заступилися за нього. Вирішивши помститися, він пішов додому, взяв гранату, повернувся до автомобіля і закинув її через водійське скло. Граната не вибухнула з не залежних від чоловіка причин: внаслідок зриву кільця спусковий важіль залишився в початковому стані й ударний механізм не спрацював.

Обвинувачений в процесі суду визнав свою провину частково. За його словами, він не дезертирував з частини, присвоїв лише одну гранату, а другу йому "підкинули під час обшуку", і не збирався вбивати людей в машині.

Рішення суду не набуло чинності і може бути оскаржене в апеляційному порядку.

Нагадаємо, суд засудив екс-генерала Держприкордонслужби до 10 років за хабар.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram