ГоловнаПолітика

Проти "судді Януковича" із Госпсуду Києва порушили справу

Прокуратура зацікавилася рішенням Ковтуна від 30 липня.

Проти "судді Януковича" із Госпсуду Києва порушили справу
Фото: Сергей Нужненко

Прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження проти судді Сергія Ковтуна, який прославився передачею резиденції "Межигір'я" у власність екс-президентові Віктору Януковичу. Про це повідомили "Українські новини".

За інформацією з Єдиного реєстру досудових розслідувань, суддю Господарського суду міста Києва Ковтуна підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст. 375 Кримінального кодексу України, а саме - ухвалення свідомо неправочинного рішення.

Слідче управління прокуратури Києва розслідує епізод від 30 липня 2015 року, коли Ковтун ухвалив рішення щодо гучної справи між Юнікредит Банком (в особі Укрсоцбанку) і ТОВ "Проект-А".

Фото: ukranews.com

Суддя Господарського суду Києва Сергій Ковтун прославився рішенням про остаточну передачу резиденції "Межигір'я" з державної власності в приватну. Після публікації цих даних ЗМІ охрестили Ковтуна "сімейним" суддею екс-президента Януковича.

Нагадаємо, 2007 року Янукович, який очолював Кабінет Міністрів, передав "Межигір'я" у статутний фонд держкомпанії "Надра України", після чого вона уклала договір міни з фірмою "Медінвесттрейд". Обмін полягав у тому, що держава віддає приватній фірмі "Межигір'я", а натомість отримує дві нежитлові будівлі в Києві за адресою Паркова алея, 3 і Паркова алея, 5-7.

Законність договору підтвердив Ковтун.

Через два місяці - в листопаді 2007 року - компанія "Медінвесттрейд" продала резиденцію "Межигір'я" фірмі "Танталіт", яка володіла комплексом до втечі Януковича з України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram