ГоловнаПолітика

Поліцію Києва очолив колишній головний міліціонер Горлівки

Андрій Крищенко до останнього захищав український прапор.

Поліцію Києва очолив колишній головний міліціонер Горлівки
Фото: gorlovka.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у вівторок підписав наказ про призначення Андрія Крищенка заступником голови Національної поліції України - начальником Головного управління Національної поліції в Києві.

Про це міністр написав у своєму фейсбуці.

Крищенко у квітні 2014 року захищав Горлівський райвідділ міліції від сепаратистів: скинув з даху будівлі російський триколор, його тоді сильно побили, був поранений. Деякі проросійські сайти навіть повідомляли, що його вбили. За героїзм, виявлений у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність присязі Крищенка нагородили орденом "За мужність" III ступеня.

Пізніше Аваков призначив Крищенка начальником міліції Харкова.

Нагадаємо, керівник Національної поліції Хатія Деканоїдзе попросила звільнити начальника Головного управління поліції в Києві Олександра Терещука.

Терещук з липня 2014-го по червень 2015-го очолював міліцію Києва і був звільнений відповідно до закону "Про очищення влади". 3 липня Президент Петро Порошенко видав указ, яким постановив не застосовувати люстрацію до генерал-майора міліції Олександра Терещука. Він знов очолив міліцію Києва.

Терещук підпав під люстрацію, оскільки за часів Віктора Януковича він займав високі посади в міліції. З березня 2010 по червень 2012 року працював начальником Голосіївського райуправління ГУ МВС у Києві. З червня 2012 року по листопад 2012-го був начальником Управління боротьби з незаконним обігом наркотиків у МВС. З листопада 2012-го очолював Управління МВС України у Волинській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram