ГоловнаПолітика

Головний тиловик Нацгвардії отримав умовний термін за великий хабар

Святослава Манжуру могли навіть залишити на посаді

Головний тиловик Нацгвардії отримав умовний термін за великий хабар
Задержание Святослава Манжуры
Фото: sbu.gov.ua

Солом'янський райсуд Києва 2 жовтня засудив начальника управління тилу Національної гвардії України Святослава Манжуру до п'яти років позбавлення волі умовно. Манжуру 19 січня затримали під час отримання 230 тисяч гривень хабара.

Рішення суду доступно в Єдиному реєстрі судових рішень.

Манжуру визнано винним у шахрайстві, вчиненому у великих розмірах (ч. 3 ст. 190 КК, карається ув'язненням на термін від 3 до 8 років).

Водночас 30 квітня, повідомляючи про направлення до суду обвинувального акту стосовно Манжури, військова прокуратура вказувала інші статті Кримінального кодексу, інкриміновані Манжурі, - ч. 2 ст. 15 (закінчений замах на злочин), ч.4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою в особливо великому розмірі). Санкція цієї статті - від 8 до 12 років в'язниці з позбавленням права обіймати певні посади та конфіскацією майна.

Видання "Наші гроші" також вказує, що хабар у 232 тисячі гривень був лише половиною від суми, яку Манжура мав отримати. Зниження вдвічі розміру хабара дозволило не судити полковника за ч. 4 ст. 190 КК - шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах, карається позбавленням волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна. За Кримінальним кодексом, шахрайство від 152 250 до 365 400 гривень оцінюється як «великий розмір», тоді як хабар від 365 400 гривень оцінюється як «особливо великий розмір».

Нагадаємо, 19 січня СБУ затримала начальника управління тилу Нацгвардії полковника Святослава Манжуру під час отримання хабара у 232 тисячі гривень від керівників ТОВ «Візит» за сприяння у тендері з м'ясним консервам. Це була половина від обумовленої суми відкоту, або 10% від перерахованих за консерви засобів. 21 січня Манжуру відпустили під заставу у 240 тисяч гривень. Полковника відсторонили від посади на місяць. Інформації про продовження терміну відсторонення судовий реєстр не містить.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram