ГоловнаПолітика

Депутати країн НАТО закликали до нових санкцій проти РФ

Прийняття Резолюції очікують у понеділок

Депутати країн НАТО закликали до нових санкцій проти РФ

Депутати парламентів країн НАТО закликають свої уряди розглянути більш жорсткі економічні санкції, якщо Росія не буде дотримуватися угоди про припинення вогню на сході України.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу Парламентської асамблеї НАТО.

Як повідомляється, вимога "бути готовими посилити санкції, якщо Росія не виконає своїх зобов'язань", міститься в проекті резолюції Комітету з економіки та безпеки ПА НАТО, яка повинна бути ухвалена в понеділок на пленарній сесії в норвезькому Ставангері.

Парламентарі також вважають, що санкції повинні бути збережені, поки не в повній мірі реалізовані Мінські угоди про припинення вогню.

"Уряди країн НАТО повинні забезпечити повну підтримку українського уряду і послабити економічний вплив РФ, зменшивши залежність Європи від російських нафти і газу", - наголошується в проекті документа.

При цьому, учасники ПА НАТО наголошують, що Захід хоче підтримувати зв'язок з Москвою, незважаючи на напруженість в Україні і військові дії РФ в Сирії. "Ми повинні продовжувати діалог, - сказав глава делегації Латвії Ерік Калніньш Оярс, - двері не закриті.. зрештою, від Росії залежить, чи пройде вона через ці двері, щоб почати співпрацювати".

В іншому проекті, прийнятому Комітетом з цивільного виміру безпеки, депутати закликають НАТО і ЄС оперативніше реагувати на дезінформацію з боку РФ.

"Кожен народ має право продавати свою культуру, мову і бачення світових процесів. Але конкуренція ідей повинна відбуватися на справедливому ігровому полі. Москва відмовляється грати чесно, використовує відкритий і плюралістичний характер західного медіаринку, залишаючи російські ЗМІ під жорстким контролем уряду. Вона використовує зовсім неприйнятні методи", - зазначив він.

У проекті резолюції, який, як очікується, буде прийнятий в понеділок, міститься заклик до "більш жорстких правових заходів", таких як штрафи за пропаганду ненависті або очевидну брехню, а також до "заохочення високих світових журналістських стандартів та допомоги журналістським розслідуванням".

Нагадаємо, раніше Євросоюз послабив деякі санкції проти Росії в ракетній галузі, дозволивши обмежені поставки таких компонентів ракетного палива, як гідразин, гептил і монометілгідразін, раніше заборонених до експорту в РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram