ГоловнаСуспільствоЖиття

У Лисичанську посадовці "заробили" чверть мільйона гривень на ремонті доріг

Державні гроші виділяли на 24 тонн бітуму, котрого не існує

У Лисичанську посадовці "заробили" чверть мільйона гривень на ремонті доріг
Фото: facebook.com/MatiosAnatolii

У Лисичанську Луганської області посадові особи, щоб отримати бюджетні кошти, уклали низку фіктивних договорів на купівлю та постачання бітуму. Загальна вартість продукції - мільйон гривень, з яких 250 тис. посадові особи "заховали" у свої кишені.

Про це повідомляє департамент захисту економіки Нацполіції України.

Працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) Національної поліції в Луганській області викрили "схему" привласнення бюджетних коштів посадовими особами товариств міста Лисичанська.

Зокрема оперативники встановили, що Лисичанська міська рада уклала з комунальним підприємством договір підряду на проведення капітального ремонту автодоріг на суму понад 4 мільйони гривень. З метою привласнення бюджетних коштів посадові особи КП підписали низку фіктивних угод з приватним товариством. Протягом півроку, згідно з документами, товариство нібито постачило бітуму на суму мільйон гривень.

Працівники УЗЕ в Луганській області встановили, що територія і майно розташовані за адресою виробництва бітуму, що належить державному підприємству. Жодних договорів про оренду приміщень з товариством не укладали і виготовлення бітуму не було.

Крім того, в період з травня по червень поточного року нібито здійснювалося постачання 24 тонн бітуму на суму 250 тис. гривень. Продукцію доправляли вантажівкою з причепом.

З'ясовано, що транспортні засоби перебувають у приватній власності і з 2013 року ними користується зовсім інше товариство. Також правоохоронці перевірили всі маршрути, на які виїжджав автомобіль. Установлено, що було здійснено два рейси, але вантаж і місце доставки відрізняються від тих, що вказані в наданих правоохоронцям документах. Також причіп із 2011 року був у неробочому стані.

Тож працівники УЗЕ Національної поліції в Луганській області довели, що жодних постачань зазначеної в договорах продукції не здійснювалося, а виділені на це бюджетні кошти "осіли" в кишенях чиновників. Своїми діями зловмисники завдали державі збитків на суму 250 тис. гривень.

Слідчий відділ відкрив кримінальне провадження за статтею 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України. Правоохоронці проводять слідчо-оперативні дії, спрямовані на викриття інших фактів привласнення та розтрати бюджетних коштів, а також встановлення осіб, причетних до цього.

Нагадаємо, в жовтні СБУ викрила схему привласнення 10 мільйонів гривень, виділених на ремонт бронетехніки, посадовими особами одного з державних підприємств Харкова. Замість закупівлі нових запчастин зловмисники використовували комплектувальні із зони АТО, у тому числі з пошкодженої техніки. Кошти, які виділяють для закупівель, списували і привласнювали через "конвертаційні центри".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram