ГоловнаСуспільствоЖиття
Спецтема
Россия

Московський суд відхилив позов Сенцова до ФСБ і російських ЗМІ

Українського режисера в Росії почали називати "терористом" ще до рішення суду

Московський суд відхилив позов Сенцова до ФСБ і російських ЗМІ
Фото: twitter.com/poroshenko

Міщанський суд Москви відхилив позов про захист честі, гідності та ділової репутації українського режисера Олега Сенцова до Федеральної служби безпеки Російської Федерації і низки російських ЗМІ

Про це повідомляє "Крым.Реалии".

Крім ФСБ РФ, відповідачами за позовом виступили такі телекомпанії, як "Ньюс медіа", "Перший канал", "Телекомпанія НТВ", Телекомпанія "Зірка", BFM.ru, ВГТРК. Суть позову полягала в тому, що зазначені телеканали назвали Сенцова "терористом" ще до рішення суду.

"Суд, розглянувши доводи позовної заяви, прийшов до висновку про відсутність підстав для його задоволення", - заявив представник суду.

Попереднє засідання з цього позову 1 грудня було відкладено через неявку позивача.

Нагадаємо, Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму.

Згідно з обвинувальним висновком, в квітня 2014 року Сенцов створив в Криму "терористичне співтовариство", яке отримувало вказівки від невідомих осіб в Києві і було "структурним підрозділом" забороненого в Росії "Правого сектору".

Метою товариства була "дестабілізації обстановки" в Криму та "вплив на органи влади": "кримські терористи", вважає слідство, намагалися змусити Росію відмовитися від рішення про прийняття півострова до складу федерації.

Учасники спільноти зробили два "терористичних акти" в Сімферополі - підпал дверей офісу "Російської громади Криму" і вікна місцевого відділення "Єдиної Росії", а також нібито готували підриви пам'ятника Леніну і Вічного вогню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram