ГоловнаСвіт

Російський рубль упав до 70 за долар

Нафта опустилася нижче $39 за барель уперше з 2008 року.

Російський рубль упав до 70 за долар
Фото: www.dni.ru

Під час торгів на Московській біржі ввечері в п'ятницю, 11 грудня, курс американської валюти досяг позначки  70 руб. Приблизно тоді ж подорожчала і єдина європейська валюта. Курс євро на максимумі піднімався до позначки 77,19 руб. за євро. Про це повідомляє агентство РБК.

Водночас офіційний курс долара, що його встановив Центробанк Росії на вихідні, становить 69,1755 руб. за долар, євро - 75,7472 руб. за євро.

Російський рубль і далі дешевшає на тлі падіння цін на нафту. У п'ятницю ціна бареля нафти марки Brent вперше з 2008 року опустилася нижче $39 і ввечері в п'ятницю продовжує торгуватися нижче цієї позначки. За даними на 18:15 мск, барель нафти коштував $38,56.

Як повідомляли, різке падіння російської валюти в січні 2015 року, коли долар піднявся вище 68 рублів, а євро досяг 77 рублів, відбулося після того, як рейтингове агентство Standard&Poor's знизило рейтинг Росії до "сміттєвого" рівня. Зниження курсу рубля пов'язувалося зі загостренням ситуації в Україні і заявами західних лідерів про можливу жорсткість введених проти Росії санкцій.

Раніше курс російського рубля падав до 70 рублів за долар у День Незалежності України цього року. Це відбувалося на тлі зниження світових цін на нафту. На Лондонській біржі ICE вранці 24 серпня 2015 року нафта Brent уперше за шість років опустилася нижче 45 доларів за барель.

Нагадаємо, в серпні ватажки терористичної організації "ЛНР" оголосили про перехід підконтрольної їм території Луганської області на російський рубль. Повідомляли, що перерахунок зарплат і пенсій проведуть за курсом 2 рублі за 1 гривню. Офіційний курс в Україні тоді становив 3 рублі за 1 гривню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram