ГоловнаПолітика

Україна повернула контроль над двома селами із сірої зони

У Павлополі і Харчовику не було жодної влади.

Села Харчовик і Павлопіль поблизу Маріуполя вивели з так званої сірої зони і повернули під контроль України. Сюди переносять контрольний пункт в'їзду-виїзду із зони АТО.

"Ці два населені пункти Павлопіль і Харчовик перебували в так званій "сірій зоні". Тобто це смуга, яка йде уздовж лінії розмежування сторін. І біля населеного пункту "Гнутове", дорогою від Павлополя в Маріуполь, був контрольний пункт в'їзду-виїзду "Гнутове". Тепер цей контрольний пункт буде перенесено в район Харчовика, трохи ближче до сірої зони", - сказав спікер Генштабу Владислав Волошин в ефірі телеканалу 112.

За його словами, раніше в Харчовику та Павлополі взагалі не було влади.

"Тепер там будуть військова комендатура, представники Міністерства внутрішніх справ, служба надзвичайних ситуацій та військово-цивільна адміністрація. У Павлополі також відновлять автобусні маршрути до Маріуполя", - розповів Волошин.

Нагадаємо, 25 листопада керівництво Донецької області разом з військовими вирішило перенести контрольний пункт в'їзду-виїзду із зони АТО з Гнутового в Харчовик-Павлопіль. "Це дозволить перенести блокпости від Маріуполя, спростить життя маріупольцям, а також виведе кілька населених пунктів із сірої зони", - повідомляв тоді голова Донецької області Павло Жебрівський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram