ГоловнаПолітика

У Криму оштрафували компанію Іслямова і закрили його магазин

Бізнесмен є одним з ініціаторів громадянської блокади півострова.

У Криму оштрафували компанію Іслямова і закрили його магазин
Фото: krymr.com

Кримське підприємство "СімСітіТранс", що належить одному з ініціаторів громадянської блокади Криму Ленуру Іслямову, оштрафували на 850 тисяч рублів (майже 300 тисяч гривень).

Як повідомляє Центр журналістських розслідувань, прокуратура окупаційної адміністрації півострова виявила на підприємстві численні порушення.

"Були факти, коли перед виїздом на лінію водії передрейсовий медичний огляд не проходили, при цьому перебуваючи за кермом набагато довше від належного часу, передрейсовий технічний огляд автобусів не проводився або здійснювався формально механіками, які не пройшли відповідного кваліфікаційного навчання", - йдеться в повідомленні прес-служби "прокуратури Криму".

У Сімферополі на вулиці Горького закрився магазин iCom, який спеціалізується на продажу техніки компанії Apple. Він також належить Іслямову, пише "Крым.Реалии".

Також у Сімферополі кілька днів тому співробітники комунальних служб відрізали від газу будинки журналістки Лілі Буджурової й екс-генерального директор ATR (також належить Іслямову) Ельзари Іслямової.

"Послалися в одному випадку на те, що нібито не пофарбована труба, в іншому - нібито труба неправильно встановлена. При цьому комунальники фактично здійснили незаконне проникнення на територію приватної власності", - написав у фейсбуці перший заступник Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял.

Однак того самого дня через зчинений скандал газопостачання було відновлено.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що окупаційна адміністрація Криму арештувала майно Іслямова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram