ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО підтвердив захоплення бойовиками Комінтернового

Військові сподіваються на мирне вирішення.

Штаб АТО підтвердив захоплення бойовиками Комінтернового

Штаб АТО підтверджує, що селище Комінтернове вранці у вівторок зайняв підрозділ бойовиків на бронетехніці. Населений пункт розташований у буферній зоні між позиціями "ДНР" і українськими військовими.

Про це сказав спікер прес-центр АТО Антон Миронович в ефірі телеканалу "112".

"Ця інформація підтверджується. Сьогодні вранці підрозділ незаконних збройних формувань чисельністю до посиленої роти увійшов у Комінтернове, яке розташоване в сірій зоні. За нашими даними, у них є бронетехніка, можливо, навіть танки й інше озброєння, яке заборонене Мінськими угодами. У терміновому порядку ця інформація була передана моніторинговій місії ОБСЄ, а також спільним центрам контролю та координації лінії розмежування, щоб вони застосували відповідні заходи реагування. Хочу зазначити, що це масштабна провокація проти сил АТО. Таким чином вони хочуть спровокувати нас на якісь відповідні дії, можливо, звільнення цього населеного пункту із застосуванням важкого озброєння. Попри це, сили АТО зараз на своїх позиціях, спостерігають, що там відбуваються, і сподіваються, що це буде вирішено мирно, співпрацею з місіями ОБСЄ і СЦЦК", - сказав він.

Миронович уточнив, що чисельність бойовиків у Комінтерновому - до 100 осіб, вони мають до п'яти танків і більш ніж п'ять БТР.

Нагадаємо, про те, що бойовики зайняли Комінтернове в сірій зоні за 24 кілометри від Маріуполя, вранці повідомило маріупольське видання 0629.

На початку грудня Україна повернула контроль над селами Харчовик і Павлопіль поблизу Маріуполя, які раніше були в сірій зоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram