ГоловнаПолітика

Експерт: ухвалення Дніпропетровською областю бюджету свідчить про ефективність голови ОДА Резніченка

Регіон першим затвердив кошторис на 2016 рік серед усіх областей

Експерт: ухвалення Дніпропетровською областю бюджету свідчить про ефективність голови ОДА Резніченка
Фото: petropavl-rn.dp.gov.ua

Ухвалення Дніпропетровською областю бюджету на 2016 рік свідчить про ефективність голови обласної державної адміністрації (ОДА) Валентина Резніченка. Про це заявив експерт Всеукраїнської асоціації консультантів з управління Владислав Міхеєв у коментарі РБК-Україна.

"Інтрига в тому, що інші області України наразі залишаються без бюджету і держбюджету на наступний рік теж немає. Це, безумовно, показник ефективності та авторитету керівництва області та особисто губернатора Валентина Резніченка", - заявив він.

Експерт підкреслив, що "відвертий технократичний прагматизм - сильна сторона губернатора області Валентина Резніченка".

"Він зміг переконати політичні еліти регіону, що питання економіки та фінансової стабільності області треба вивести за рамки політичного сценарію. Його послідовна і авторитетна позиція зробила можливим ухвалення бюджету швидко і в діловому режимі", - сказав експерт.

Облдержадміністрація подала його на розгляд Дніпропетровській обласній раді 1 грудня, а вже 4 грудня сесія облради ухвалила бюджет.

"Це рідкісний випадок в історії управління регіоном, коли було чітко дотримано норм бюджетного кодексу та бюджетного календаря. Це означає, що регіон з 1 січня 2016 року не перебуватиме у надзвичайній фінансовій ситуації. Тепер область має можливість стабільної роботи і планового розвитку. Усі програми фінансуватимуться в повному, а не в усіченому обсязі. Будуть вчасно і в повному обсязі виплачуватися зарплати. Продовжаться проекти будівництва та реконструкції соціальних та інфраструктурних об'єктів", - зазначив Владислав Міхеєв.

На думку експерта, тепер Дніпропетровська область зможе повною мірою скористатися плодами децентралізації, збільшивши фінансування соціальних програм і програм розвитку.

Бюджет Дніпропетровської області на 2016 рік становитиме трохи більше ніж 12 млрд грн. Фінансування соціальної сфери в рамках бюджету буде збільшено з 3 до 3,6 млрд грн. На розвиток регіону (інфраструктура, соціальні об'єкти) у 2016 році планується направити на 64% більше ніж цьогоріч - 1,5 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram