ГоловнаЕкономікаДержава

Мінфін заявив про неузгодження Росією реструктуризації єврооблігацій на $3 млрд

Власники цих облігацій не зможуть отримати нові боргові цінні папери.

Мінфін заявив про неузгодження Росією реструктуризації єврооблігацій на $3 млрд
Фото: Макс Левин

Міністерство фінансів заявляє про неузгодження Росією реструктуризації єврооблігацій на 3 млрд доларів з погашенням в грудні 2015 року.

Про це йдеться в заяві Мінфіну.

"Умови реструктуризації були схвалені для 13 серій непогашених державних і гарантованих державою єврооблігацій на зборах кредиторів 14 жовтня. Умови реструктуризації не були схвалені лише для серії облігацій зовнішньої державної позики у розмірі 3 млрд доларів, термін погашення яких настає в грудні. Відповідно, власники цих облігацій не зможуть отримати нові боргові цінні папери", - сказано в ньому.

29 жовтня мали відбутися збори утримувачів російських євробондів.

Нагадаємо, раніше Україна ультимативно зажадала від Росії не пізніше ніж 29 жовтня ухвалити умови реструктуризації українського боргу, схвалені приватними кредиторами, пригрозивши в іншому разі припинити обслуговувати російський кредит і звернутися до суду.

У кінці 2013 року тодішній президент Віктор Янукович відмовився від підписання Угоди про асоціацію з ЄС в обмін на отримання від Росії 15 млрд доларів фінансової допомоги. У зв'язку з тим, що почався Євромайдан, Україна отримала тільки 3 млрд доларів.

Термін їх погашення настає в грудні 2015 року, і Україна зараз вимагає від Росії списати 20% боргу, а решту суми відстрочити на чотири роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram