ГоловнаЕкономікаФінанси

Україна подасть на Росію до суду в разі відмови від реструктуризації

Кабмін пропонує РФ провести зустріч 29 жовтня.

Україна подасть на Росію до суду в разі відмови від реструктуризації
Фото: Макс Требухов

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що якщо Росія відмовиться від реструктуризації єврооблігацій на 3 млрд доларів, Україна піде до суду.

"29 жовтня ми пропонуємо Росії ще раз прийняти для себе рішення, чи хочуть вони отримати ті умови, які ми запропонували всім кредиторам, чи ж вони вважають, що вони унікальні. Якщо вони вважають, що вони унікальним, ми готові до судового розгляду справи з Російською Федерацією. Якщо вони вважають, що вони нормальні, тоді ми пропонуємо їм 29 жовтня прийняти ті самі умови, які прийняли всі українські кредитори", - заявив прем'єр у четвер на брифінгу, присвяченому реструктуризації держборгу України.

Він нагадав, що між Україною та Росією вже існує низка судових спорів, тому Україна готова ще до одного.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін запропонував Міжнародному валютному фонду дати Україні $3 млрд для погашення єврооблігацій, викуплених Росією 2013 року в рамках фінансової допомоги режиму Віктора Януковича.

Наприкінці 2013 року Янукович відмовився від підписання Угоди про асоціацію з ЄС в обмін на отримання від Росії 15 млрд доларів фінансової допомоги. У зв'язку з початком Євромайдану Україна отримала тільки 3 млрд доларів.

Термін їхнього погашення настає в грудні 2015 року, і Україна зараз вимагає від Росії списати 20% боргу, а решту суми відтермінувати на чотири роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram