ГоловнаЕкономікаБізнес

"Енергоатом" домовляється про співпрацю з Transnubel і Tractebel

Атомники знайшли потенційних партнерів у Бельгії.

"Енергоатом" домовляється про співпрацю з Transnubel і Tractebel
Контейнер для перевозки ядерных материалов
Фото: infcis.iaea.org

НАЕК "Енергоатом", яка управляє українськими атомними електростанціями, збирається домовитися про співпрацю з бельгійськими компаніями Transnubel і Tractebel Engineering.

Як повідомляє прес-служба НАЕК, Transnubel розглядається як можливий перевізник ядерного палива зі Швеції, де розташований завод Westinghouse.

Протокол про наміри про співпрацю з Tractebel Engineering передбачає її участь у виконанні заходів програми підвищення безпеки енергоблоків українських АЕС. Крім того, Tractebel може взяти участь у проекті підвищення потужності енергоблоків типу ВВЕР-1000 та будівництві енергоблоків №3 і №4 Хмельницької АЕС.

Переговори відбулися 28 жовтня в Бельгії.

Transnubel є одним із європейських лідерів у сфері перевезень радіоактивних матеріалів та наданні пов'язаних із цим послуг. Процедури і стандарти надання послуг Transnubel відповідають нормам і вимогам ЄС, забезпечуючи максимальний рівень безпеки під час транспортування радіоактивних матеріалів.

Tractebel Engineering є міжнародною інженерно-консалтинговою компанією з більш ніж 125-річним досвідом у галузі енергетики, водопостачання та інфраструктурних проектів. Послуги компанії охоплюють весь життєвий цикл цих проектів, від техніко-економічного обґрунтування до виведення з експлуатації. Tractebel Engineering входить до складу групи компаній ENGIE Energy Services - європейського лідера з надання інжинірингових послуг в області енергетики. Компанія має офіси більш ніж у 30 країнах світу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram