ГоловнаЕкономікаБізнес

"БРСМ-Нафта" зажадала від Наливайченка публічно спростувати звинувачення на адресу компанії

Колишнього голову СБУ звинуватили в нечесному піарі.

"БРСМ-Нафта" зажадала від Наливайченка публічно спростувати звинувачення на адресу компанії
Фото: brsm-nafta.com

Компанія "Стейт Ойл", під управлінням якої перебуває українська мережа зі 157 АЗК "БРСМ-Нафта", вимагає від екс-голови СБУ Валентина Наливайченка публічного спростування недостовірної інформації про використання компанією офшорів для виведення доходів від своєї господарської діяльності, а також про припинення розслідування за фактом пожежі на базі у Глевасі. Про це йдеться в заяві прес-служби компанії, пише РБК-Україна.

У заяві компанія нагадує, що останнім часом у своїх публічних промовах, зокрема в ефірі телеканалу "112 Україна", Валентин Наливайченко заявляє про нібито отримані відомості від співробітників ФБР про те, що власниками компанії "БРСМ-Нафта" є російські компанії і сингапурські офшори, на які переказували фінансові кошти.

"Також пан Наливайченко назвав причиною своєї відставки закриття кримінального провадження за фактом пожежі на базі нашої компанії. Такі заяви не тільки не відповідають дійсності і завдають шкоди діловій репутації компанії, а й є популістськими прийомами з метою відвернути увагу громадськості від реального стану речей", - йдеться в тексті.

Мережа АЗК "БРСМ-Нафта" здійснює господарську діяльність, строго дотримуючись вимог українського законодавства, зокрема й про розкриття інформації стосовно кінцевих бенефіціарів, серед яких немає сингапурських офшорів і російських компаній. При цьому чинне законодавство України не забороняє участі іноземних компаній у статутному капіталі українських юридичних осіб.

Як заявив президент компанії "Стейт Ойл" Валентин Саєнко: "Нам дуже шкода, що пан Наливайченко вирішив будувати свою політичну кар'єру, роблячи гучні, безпідставні та неправомірні заяви, які містять репутаційні загрози для українського бізнесу. Тільки акцизний податок, який ми оплачуємо з роздрібної торгівлі АЗК, становить близько 30 мільйонів гривень щомісяця! Ці податки надходять до місцевих бюджетів, і місцева влада розподіляють їх на свої соціальні потреби..."

"Також доводимо до відома пана Наливайченка, що слідство з установлення причин пожежі на нафтобазі (частина якої орендована) "БРСМ-Нафти" не зупинене, а активно ведеться. Тому всі заяви про те, що причиною відходу його з посади голови СБУ стало "закриття розслідування" є безпідставними. Компанія "БРСМ-Нафта" очікує від В. Наливайченка публічного спростування наданої ним інформації та вибачень. В іншому разі необхідну оцінку наклепницьким заявам дадуть правоохоронні органи, в які компанія підготувала відповідні заяви", - йдеться в заяві компанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram