ГоловнаСуспільствоПодії

Аваков пообіцяв приголомшливі результати слідства проти "БРСМ-Нафти"

Керівництво нафтобази активно співпрацює зі слідством.

Аваков пообіцяв приголомшливі результати слідства проти "БРСМ-Нафти"
Фото: Facebook/ДСНС

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що результати слідства справи мережі заправок "БРСМ-Нафта" "будуть приголомшливими".

Як повідомляє сайт МВС, головному інженерові та виконувачу обов'язків директора згорілої нафтобази "БРСМ-Нафти" суд обрав як запобіжний захід домашній арешт.

Зазначають, що вони активно співпрацюють зі слідством.

"Я думаю, що найближчим часом результати слідства будуть оприлюднені, і вони будуть приголомшливими", - заявив Аваков.

Нагадаємо, 16 червня МВС поширило повідомлення, що займання палива на нафтобазі відбулося під час нелегального змішування різних нафтопродуктів і присадок. Стверджують, що на території цієї нафтобази з низькоякісної сировини виготовляли бензин і дизельне паливо нібито "підвищеної якості" з використанням різного роду присадок і добавок, що становлять загрозу для життя і здоров'я людей (бензол, метанол тощо). Збитки державі МВС оцінило в 1,2 мільярда гривень.

МВС порушило проти "БРСМ-Нафти" відразу кілька кримінальних справ: за ч. 5 статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем); за ч.2 ст. 273 (порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або у вибухонебезпечних цехах), а також за ч.2 ст.275 (порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд, що спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки).

СБУ зі свого боку порушила справу за статтею 441 (екоцид).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram