ГоловнаСвіт

Туреччина збила безпілотник на кордоні із Сирією (оновлено)

Військовий літак відкрив вогонь по літальному апарату невідомого походження.

Туреччина збила безпілотник на кордоні із Сирією (оновлено)
Фото: hvkk.tsk.tr

Військові літаки Туреччини в п'ятницю збили "літальний апарат", який порушив повітряний простір країни з боку Сирії. Про це пише Hurriyet Daily News з посиланням на прес-реліз турецького генштабу.

Уточнюють, що йдеться про безпілотник, а не літак.

"Сьогодні літальний апарат невідомого походження було виявлено в нашому повітряному просторі на кордоні із Сирією. Коли він продовжив політ всупереч триразовому попередженню, наш літак, що патрулює кордон, відкрив вогонь і збив апарат у рамках правил бою", - йдеться в повідомленні турецького генштабу.

Оновлення. У турецьких ЗМІ вже з'явилися фотографії збитого безпілотника, який схожий на російський "Орлан-10". У 2014-2015 роках українські військові збили кілька таких безпілотників на Донбасі.

Фото: aa.com.tr

"Орлан-10" - багатоцільовий безпілотний літальний апарат виробництва ТОВ "Спеціальний технологічний центр", Санкт-Петербург, Росія. Комплекс "Орлан-10" складається з базової станції і декількох БПЛА. Максимальна злітна маса БПЛА, за різними даними, становить від 14 до 18 кг. Комплекс оснащений катапультним стартом. Він здатний передавати відео на відстань до 120 км.

Нагадаємо, на початку жовтня Туреччина повідомляла про декілька випадків порушення свого повітряного кордону, в тому числі двічі це робив російський літак. Міноборони Росії пояснило порушення повітряного простору Туреччини тим, що Су-30, що летів на авіабазу "Хмеймім" на заході Сирії, довелося зробити гак через погану погоду.

Незважаючи на таке пояснення, Туреччина попередила, що буде збивати російські літаки.

Відносини між Туреччиною та Росією зіпсувалися після того, як РФ почала військову операцію в Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram