ГоловнаСвіт

Ердоган: Росія бомбардує помірну опозицію в Сирії

Президент Туреччини пообіцяв спитати з Путіна за вбивства цивільних.

Ердоган: Росія бомбардує помірну опозицію в Сирії
Реджеп Тайип Эрдоган
Фото: EPA/UPG

Президент Туреччини Реджеп Ердоган в інтерв'ю телеканалу Al Jazeera заявив, що російські літаки бомблять позиції поміркованої опозиції до Башара Асада, а не терористів ІДІЛ.

"За нашими даними, 65 людей загинули за час поточної російської операції. Де? У районі Хами, Хомса і Алеппо. Це дуже важливо, тому що Росія письмово повідомила нашому посольству, що боротиметься з ДАІШ (інша назва ІДІЛ, - LB.ua). Але вони це роблять не з ДАІШ, в прямому сенсі це відбувається проти поміркованої опозиції, яка чинить опір режиму. Загинули мирні жителі, вони ігнорують вбивства цивільних", - цитує Ердогана Hurriyet Daily News.

Він пообіцяв, що під час майбутньої зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним попросить його пояснити вбивства цивільних осіб.

"Раз наші країни друзі, я попрошу його переоцінити дії Росії в Сирії", - додав Ердоган.

Нагадаємо, Росія почала завдавати авіаударів у Сирії 30 вересня. Відразу ж після цього представники сирійської опозиції заявили, що під час бомбардування загинули мирні жителі. Росія всі звинувачення заперечує.

У суботу, 3 жовтня, офіційний представник Міноборони РФ Ігор Конашенков заявив, що російська авіагрупа з бази "Хмеймім" за добу здійснила понад 20 вильотів літаків по дев'яти об'єктах терористичного угруповання ІДІЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram