ГоловнаСвіт

В Узбекистані до збору бавовни залучили повій

Загалом до прибирання бавовни залучено близько 800 правопорушників

В Узбекистані до збору бавовни залучили повій
Хлопок
Фото: EPA/UPG

В Олотському і Каракульському районах Бухарської області Узбекистану жінок легкої поведінки, які стоять на обліку у місцевій міліції, масово вивезено на бавовняні поля.

Про це повідомляє "Озодлик" (Узбекська редакція "Радіо Свобода").

Як розповів житель Каракульського району Асад Саломов, усіх жінок легкої поведінки, які раніше притягалися до адміністративної відповідальності за проституцію, вивезли на бавовняні поля.

За його словами, в "Мікрорайоні" Каракульського району в багатоповерхових будинках живуть переважно розведені з чоловіками самотні жінки. Минулого тижня туди з'явився дільничний міліціонер разом із махаллінськими посбонами (правоохоронцями структур місцевого самоврядування) і повів із собою понад 40 жінок.

"Я дивився з балкона. Вони вишикували всіх жінок у шеренгу, зробили перекличку, посадили в автобус і відвезли на бавовну", - каже Асад Саломов.

Редакції "Озодлик" також стало відомо про схожий випадок в Алатському районі області. На правах анонімності дільничний міліції розповів журналістам про деталі залучення повій до збору бавовни.

"Жорстко постало питання про вивезення людей на бавовну. Вивезти людей з махаллів на збір бавовни не так вже й легко. Багато хто їде на бавовну з роботи. Є хворі, які не можуть ходити. Також є жінки, які ніде не працюють і можуть поїхати на збір бавовни. Ці жінки стоять на спеціальному обліку з питання протидії торгівлі людьми і правопорушенням. Можна сказати ті, хто продає своє тіло за гроші. Ми вивели на збір бавовни ось таких-от жінок. Жінкам, які стали противитися, сказали, що перезапустимо їхні колишні справи і оштрафуємо. А зараз вони дуже добре збирають бавовну. Адже бавовна - це зараз справа кожного", - розповів міліціонер.

Джерело видання в управлінні щодо протидії правопорушенням в УВС Бухарської області повідомило, що наразі в області до робіт зі збору бавовни залучено жінок легкої поведінки, наркоманів і алкоголіків - відповідно до плану з перевиховання за допомогою соціально-корисної праці. Загалом до прибирання бавовни залучено близько 800 правопорушників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram