ГоловнаСвіт

Єврокомісія запідозрила Samsung у фальсифікації тестів енергоефективності техніки

Єврокомісія пообіцяла посилити вимоги до енергоефективності побутової техніки

Єврокомісія запідозрила Samsung у фальсифікації тестів енергоефективності техніки

Єврокомісія запідозрила Samsung у фальсифікації тестів енергоефективності телевізорів, які виробляє ця компанія.

Про це пише The Guardian.

Результати досліджень, проведених незалежними лабораторіями, виявили, що телевізори південнокорейської компанії, які продаються в Європі, можуть споживати менше енергії під час офіційних тестів, ніж у повсякденній експлуатації.

У зв'язку з цими твердженнями Єврокомісія має намір не тільки провести розслідування, але і вже пообіцяла посилити вимоги до енергоефективності побутової техніки, зокрема, заборонивши використання програм, які коригують показники.

Підозри щодо Samsung перегукуються зі скандалом навколо фальсифікації даних про вихлопні гази автомобілів німецького концерну Volkswagen. Південнокорейська компанія заявляє, що функції її пристроїв не спрямовані на оптимізацію результатів офіційних тестів, а працюють таким самим чином і в побуті.

Згідно з дослідженнями коаліції НПО coolproducts, яка веде кампанію за розробку енергозберігальних технологій, телевізори споживають близько 10% від електроенергії, що використовується типовим домогосподарством. За даними coolproducts, наразі телевізори в Європі споживають таку саму кількість електроенергії, як Швеція і Португалія в цілому, і ця цифра далі зростає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram