ГоловнаСвіт

ООН призупинила гуманітарну операцію в Сирії

Це сталося через загальну політичну ситуацію в країні.

ООН призупинила гуманітарну операцію в Сирії
Результат применения "бочковой бомбы" в Алеппо
Фото: EPA/UPG

Офіційний представник спецпосланця Генерального секретаря ООН з питань Сирії Стаффана де Містура повідомила, що ООН призупинила гуманітарну операцію в Сирії.

Про це повідомляє ТАСС.

Відповідаючи на уточнювальне запитання про те, чи відбулося це внаслідок авіаударів, яких завдають по позиціях терористів, вона зазначила: "Це сталося через загальну політичну ситуацію на місцевості. Ми не можемо діяти в таких умовах".

Як зазначають в офісі Стаффани де Містури, гуманітарну операцію, включаючи евакуацію поранених, планували в місті Забадані, оточеному проурядовими силами, і в шиїтських селах у північно-західній провінції Ідліб, оточених антиурядовими угрупованнями. Відповідних домовленостей досягнули за сприяння ООН і за підтримки Ірану і Туреччини.

"ООН закликає всі зацікавлені сторони виконати свої зобов'язання із захисту цивільного населення і досягти необхідного розуміння, щоб виконати ці угоди", - йдеться в заяві офісу де Містури.

Нагадаємо, раніше генсек ООН Пан Гі Мун на зустрічі з головою МЗС РФ Сергієм Лавровим закликав російську владу завдавати авіаударів у Сирії виключно по тих групах, які визнано терористичними Радою Безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram