ГоловнаСвіт

Медведєв оголосив бомбардування Сирії захистом Росії

"Ми захищаємо народ Росії від загрози тероризму. Тому що краще це робити за кордоном"

Медведєв оголосив бомбардування Сирії захистом Росії
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив, що бомбардування Сирії здійснюється для захисту Росії.

"Вичерпну оцінку причин, з яких ухвалено таке рішення, дав президент, пояснивши, що ми захищаємо в цьому разі. А захищаємо ми самих себе. Ми захищаємо народ Росії від загрози тероризму. Тому що краще це робити за кордоном, ніж боротися з тероризмом усередині країни", - сказав він в інтерв'ю телеканалу "Россия".

За його словами, жодних інших інтересів у Сирії Росія не має.

"У нас немає якихось глобальних інтересів економічних у Сирії. Так, ми постачаємо туди зброю, але це теж не фантастичні суми, це, можливо, сотні мільйонів доларів. Тому всі ці розмови, чого куди не допустити, який трубопровід постаратися помножити на нуль, кого куди просунути..." - сказав Медведєв.

Тим часом президент Туреччини Реджеп Ердоган в інтерв'ю телеканалу Al Jazeera напередодні висловив здивування тим, що Росія вступила у військовий конфлікт у Сирії. "У Росії немає кордонів з Сирією, а в мене - 911-кілометровий кордон. Ми піклуємося про два мільйони осіб. Росія - ні. Так чому Росія настільки зацікавлена в Сирії? Я хочу це зрозуміти", - сказав Ердоган.

Нагадаємо, Росія почала завдавати авіаударів у Сирії 30 вересня для допомоги режиму Башара Асаду в боротьбі проти терористичних організацій, насамперед проти ІДІЛ. Проте паралельно з обстрілами ІДІЛ Росія веде обстріл і опозиції, яка виступає проти Асада.

У суботу, 3 жовтня, офіційний представник міноборони РФ Ігор Конашенков заявив, що російська авіагрупа з бази "Хмеймім" за добу здійснила понад 20 вильотів літаків до дев'ятьох об'єктів терористичного угруповання ІДІЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram