ГоловнаСвіт

Засуджений за хабарництво спікер парламенту Вануату помилував сам себе

Своє рішення чиновник пояснив "турботою про державу".

Засуджений за хабарництво спікер парламенту Вануату помилував сам себе
Фото: dw.de

Спікер парламенту Вануату Марселліно Піпіте, визнаний винним Верховним судом країни у хабарництві, підписав постанову про своє помилування.

Про це повідомляє Associated Press.

Згідно з рішенням Верховного суду від 9 жовтня, Піпіте і ще 13 членів парламенту визнали винними в хабарництві. Як встановило слідство, Піпіте підкупив парламентаріїв, щоб вони обрали його спікером. Сума хабарів кожному депутату склала 1 млн вату (близько 9 тис. доларів США).

У зв'язку з тим, що президент Вануату Болдуїн Лонсдейл перебував у закордонній поїздці під час винесення вироку, Піпіте виконував обов'язки голови держави. Незабаром після винесення вироку він підписав постанову про помилування всіх фігурантів корупційного скандалу. Своє рішення Піпіте пояснив "турботою про державу".

"Я прийняв таке рішення, щоб зберегти мир і єдність у нашій країні", - сказав він.

Нагадаємо, республіка Вануату розташована на 83 островах архіпелагу Нові Гебриди в Тихому океані. У Вануату проживає близько 230 тис. осіб. Державний устрій Вануату - парламентська республіка. Президент країни не має реальної влади, крім права помилування та кількох інших обов'язків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram