ГоловнаПолітика

Порошенко: ми готові поміняти деяких міністрів

Президент не задоволений деякими результатами реформ

Президент України Петро Порошенко допустив відставку деяких міністрів. Про це він сказав на міжнародній конференції YES у Києві. Про це повідомляє репортер LB.ua.

Відповідаючи на запитання ведучого після свого виступу, Петро Порошенко зазначив, що не задоволений проведенням деяких реформ в Україні.

"Ми готові змінити деяких міністрів", - сказав президент.

При цьому він зазначив, що є й об'єктивні причини падіння української економіки. Він перерахував ці причини: російська агресія на Донбасі, яка знищила п'яту частину українського ВВП, анексія Криму.

"Чи можна в таких умовах очікувати зростання економіки?" - поставив риторичне питання Порошенко.

Він також помітив серед слухачів керівника інвесткомпанії Dragon Capital Томаша Фіалу і прямо звернувся до нього зі словами, що в Україні створять умови для залучення іноземних інвестицій.

За українськими законами Кабінет Міністрів формує парламент, а не президент. Однак Петро Порошенко впливає на найбільшу фракцію в парламенті - фракцію його імені, і таким чином впливає на формування уряду.

Нагадаємо, Петро Порошенко виступив на відкритті міжнародної конференції YES.

Першим з уряду можуть звільнити віце-прем'єра Валерія Вощевського, представника "Радикальної партії", яка вийшла з коаліції. Також під загрозою перебувають міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі, міністр енергетики Володимир Демчишин, а також, можливо, міністр інфраструктури Андрій Пивоварський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram