ГоловнаПолітика

БПП розраховує на 50 місць у Київраді

Партія покладається також на підтримку союзників.

БПП розраховує на 50 місць у Київраді
Фото: Макс Требухов

Блок Петра Порошенка розраховує завести в Київраду щонайменше 50 депутатів на майбутніх місцевих виборах.

Про це в інтерв'ю LB.ua розповів соратник Петра Порошенка, перший заступник голови фракції БПП Ігор Кононенко.

"Про всю країну говорити не беруся, скажу по Києву. До міської ради ми як політична сила розраховуємо провести 50 депутатів і в облраду десь 30-40", - зазначив він, прогнозуючи результати виборів.

"Як будь-яка політична сила, ми будемо намагатися в максимальній кількості міст провести свого мера. Не скрізь у нас є рейтингові кандидати, десь шанси вищі, десь нижчі, десь взагалі їх немає, але ми над цим працюємо", - додав Кононенко.

При цьому, за інформацією видання, отриманою з центрального штабу, в Київську область спущена рознарядка у вигляді отримання 35% місць для "Солідарності" і 25% - для партії "Наш край", яка вважається проектом Банкової.

Заступник голови фракції БПП цю інформацію не прокоментував, заявивши, що нічого про сателітарні проекти не знає, але не виключив появи союзників.

Що стосується партнерів по коаліції, то в БПП основними конкурентами вважають "Батьківщину" і "Самопоміч".

"Самопоміч" - конкурент більший, ніж "Батьківщина", ми з ними тупцюємо на одному електоральному полі. "Батьківщина", на мій погляд, зараз просто забрала всі рейтинги "Народного фронту". Ті рейтинги, які свого часу їм же віддала. Це не може не відображатися на ситуації в коаліції", - зазначив Кононенко.

Разом з тим, він визнає, що в деяких містах, зокрема в Одесі, Харкові, Дніпропетровську, непроста ситуація для перемоги демократичної більшості і значний вплив опонентів.

Подробиці про злиття і поглинання "Народного фронту" і "Удару" з БПП читайте в повній версії інтерв'ю "Ігор Кононенко: «Народ України голосував за бізнесмена. Це був усвідомлений вибір»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram