ГоловнаПолітика

МЗС висловило протест проти відвідин Берлусконі Криму (Оновлено)

Цей візит є черговою спробою Росії будь-якою ціною легітимізувати незаконну окупацію, вважають у Києві.

МЗС висловило протест проти відвідин Берлусконі Криму (Оновлено)
Фото: EPA/UPG

Міністерство закордонних справ протестує проти відвідин президентом Росії Володимиром Путіним і колишнім прем'єр-міністром Італії Сильвіо Берлусконі анексованого Росією Криму.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС.

"Цей візит в окупований Крим є черговою спробою Росії будь-якою ціною легітимізувати незаконну окупацію і є проявом неповаги до державного суверенітету України. Дії італійського політика також суперечать політиці Європейського Союзу щодо засудження дій Росії і невизнання незаконної окупації Автономної Республіки Крим", - сказано в повідомленні.

МЗС вкотре закликає всіх іноземних громадян поважати територіальну цілісність і суверенітет України, а також дотримуватися встановленого порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію.

Оновлено. Російський журналіст виклав у Twitter фотографії прогулянки Володимира Путіна і Сильвіо Берлусконі по пам'ятках півострова.

Нагадаємо, раніше російські ЗМІ повідомили, що Берлусконі прибув до Криму з приватним візитом. За даними ЗМІ, на півострові в нього призначена зустріч з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним. Заплановано візит до Лівадійського палацу, Масандри і в Ялту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram