ГоловнаПолітика

США підтримують дії України на Донбасі

Сторони також обговорили можливість посилення фінансової допомоги Україні з боку США.

США підтримують дії України на Донбасі
Фото: Пресс-служба президента

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з помічником Державного секретаря США з питань Європи та Євразії Вікторією Нуланд.

Про це інформує прес-служба глави держави.

"Співрозмовники підкреслили необхідність подальшої координації зусиль заради забезпечення міжнародної підтримки України в умовах агресії з боку Росії", - йдеться в повідомленні.

Нуланд зазначила, що США підтримують послідовні зусилля української сторони щодо встановлення стійкого режиму припинення вогню на Донбасі.

Обговорювалися актуальні питання українсько-американських відносин, зокрема подальші двосторонні контакти, можливість посилення фінансової допомоги Україні з боку США, а також заходи в рамках чергової сесії ГА ООН в Нью-Йорку наприкінці цього місяця.

Представниця Держдепартаменту також підкреслила важливі й рішучі кроки України з децентралізації влади та наголосила на повній відповідності конституційних змін з мінськими домовленостями.

Нагадаємо, напередодні посол США в Україні Джеффрі Пайєтт підтвердив, що в роботі Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу брала участь американський дипломат Шейла Гуолтні, яка у вересні почала виконувати обов'язки посла США в Киргизії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram