ГоловнаКультура

Фонд "Ізоляція" відмовився займатися Венеціанською бієнале

Комісаром українського павільйону стане Міністерство культури

Фонд "Ізоляція" відмовився займатися Венеціанською бієнале
Фото: izolyatsia.org

Фонд "Ізоляція", який переїхав з Донецька до Києва через "ДНР", відмовився стати комісаром українського павільйону на Венеціанській бієнале-2015. Про це пише Cultprostir.

"Причиною відмови стало те, що ми чітко зрозуміли, що у нашого фонду та Міністерства культури різні цілі. Нам, як одному з нечисленних українських культурних інститутів, хотілося змінити підхід до презентації країни на Венеціанській бієнале, запропонувати прозору і демократичну процедуру відбору і налагодити комунікацію з низовими культурними ініціативами, які можуть представити реальний стан місцевої арт-сцени та розвитку культури в країні", - сказала засновник "Ізоляції" Любов Михайлова.

"Саме тому ми завжди акцентували увагу на тому, що "Ізоляції" цікаво інвестувати свій час, зусилля і кошти тільки в разі, якщо мова йде про бієнале 2015 та 2017. На жаль, Міністерство культури не зацікавлене в розробці довгострокової стратегії участі України і не захотіло розглядати запропоновані "Ізоляцією" два періоди для організації якісного представлення країни на міжнародній арт-сцені", - додала вона.

Після відмови "Ізоляції" Мінкультури вирішило взяти на себе відповідальність за організацію проекту. В кураторську групу проекту увійшли мистецтвознавець Михайло Рашковецький і співробітник Націонашьного художнього музею Оксана Баршинова.

Нагадаємо, в 2013 році Україна представила на бієнале "Пам'ятник пам'ятнику".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram