ГоловнаЕкономікаДержава

Німеччина надасть Україні додаткові 195 млн євро для захисту енергетичних об’єктів

Уряд ФРН продовжує підтримку української енергетики.

Німеччина надасть Україні додаткові 195 млн євро для захисту енергетичних об’єктів
Фото: bmz.de

Німеччина виділить Україні додатково 195 млн євро на захист енергетичної інфраструктури цієї зими.

Про це повідомляє сайт Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини.

Згідно з повідомленням, сьогодні відбулися переговори між головою відомства Свеньєю Шульце та віцепрем’єр-міністром України Олександром Кубраковим. За словами Шульце, німецький уряд продовжить підтримувати Україну у захисті критичної енергетичної інфраструктури та в економічному відновленні. Зокрема, буде виділено додаткові 195 млн євро на енергопостачання та виживання компаній в Україні.

 

Близько половини нових коштів мають бути використані для захисту енергетичної інфраструктури незадовго до початку зими, для відновлення пошкодженої війною української енергосистеми та водночас для забезпечення використання енергоефективних технологій і відновлюваних джерел енергії. З цією метою підтримка буде надана українському постачальнику електроенергії "Укренерго".

Регіональний фонд енергоефективності Green for Growth Fund також буде поповнено через банк KfW. Це надасть місцевим підприємствам вкрай необхідну фінансову підтримку, зокрема в аграрному секторі.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення РФ Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини надало Україні підтримку на близько 1,2 млрд євро.

21 жовтня державний секретар федерального Міністерства економіки Німеччини Йохен Флясбарт під час візиту в Україну заявив, що Федеральний уряд ФРН виділяє ще 200 млн євро на відновлення України. Гроші спрямують на освіту, охорону здоров’я, постачання питної води та реконструкцію українських міст.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram