ГоловнаЕкономікаДержава

Верховна Рада планує запровадити 6% спецподаток для таксистів, кур'єрів та інших

Відповідна ініціатива вже перебуває на розгляді парламентарів.

Верховна Рада планує запровадити 6% спецподаток для таксистів, кур'єрів та інших
Фото: ілюстраційне, з відкритих джерел

Спростити й автоматизувати податковий облік самозайнятих осіб і запровадити для них єдиний податок зі ставкою 6% пропонують нардепи Верховної Ради. Відповідний законопроєкт №10166 вже перебуває на розгляді парламентарів. 

Про це повідомив один зі співавторів, перший заступник голови комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк.

За словами Ярослава Железняка, такий крок дозволить вирішити одразу кілька проблем: легалізувати понад 500 тисяч самозайнятих осіб, визначити юридичну площину онлайн-платформи у рамках гармонізації законодавства з ЄС, облік готівкових надходжень та детінізація економіки та додаткові надходження до бюджету.

Наразі розглядається модель зі сплатою 6% без реєстрації ФОП. Також не потрібно буде наймати бухгалтерів та подавати звітність.

Окрім того, переходити на спецрежим можна буде за власним бажанням, хто захоче – залишиться на своїй системі оподаткування.

Податкова попередила торговців товарами у Facebook та Instagram про обов’язковість реєстрації своєї діяльності. У відомстві стверджують, що постійно отримують інформацію про факти здійснення системної господарської діяльності без державної реєстрації. Після цього проводять податкові перевірки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram