ГоловнаСуспільствоВійна

За кілька тижнів Авдіївка перетвориться в суцільні руїни, – голова МВА Барабаш

Ворог щодня масовано обстрілює місто.

За кілька тижнів Авдіївка перетвориться в суцільні руїни, – голова МВА Барабаш
Фото: EPA/UPG

Російські війська щодня обстрілюють Авдіївку, за таких темпів місто за 2-3 тижні перетвориться на повністю зруйновану Мар'їнку. 

Про це повідомляє голова МВА Віталій Барабаш, – пише Українське радіо.

За його словами, із загостренням бойових дій в Авдіївку припинили постачання гуманітарної допомоги, її вистачить ще на 2-3 місяці. Наразі у місті залишається 1599 мешканців. 

"Вперше за 2 тижні активізації російських обстрілів, вдалося завезти хліб. Водночас евакуація не припиняється, бо ворог перетворює місто на суцільну руїну. За таких темпів обстрілів Авдіївка за 2-3 тижні перетвориться на Мар'їнку (інше зруйноване окупантами місто на Донеччині), – констатує Віталій Барабаш.

За словами голови МВА, попри масовані обстріли, евакуація з міста триває.

"Вчора (24 жовтня) ми її зупинили, бо дуже багато було обстрілів саме по дорозі. Сподіваюся, що людей, які були записані на евакуацію, сьогодні (25 жовтня) ми все-таки вивеземо. Але будемо дивитися по безпековій складовій. Однозначно треба виїжджати, незважаючи ні на що, бо головне – це життя", – розповідає Віталій Барабаш.

Нагадаємо, що попри величезні втрати, російські війська не припиняють штурми в районі Авдіївки Донецької області, щодня фіксуються багато обстрілів та бомбардувань авіацією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram