ГоловнаСуспільствоОсвіта

Київщина отримала понад 28 млн гривень для продовження реформи НУШ

Гроші будуть витрачені на придбання необхідних засобів навчання та обладнання для кабінетів.

Київщина отримала понад 28 млн гривень для продовження реформи НУШ
Фото: Дмитрій Єршов

Київська область отримала 28 млн 585 тис. гривень на продовження реформи "Нова українська школа". Реформа НУШ триває в Україні вже сьомий рік.

Про це повідомляє у Telegram Київська ОВА.

Зазначається, що за новим державним стандартом базової середньої освіти навчаються учні 1-4 класів, з 2022 року – 5 класів, цьогоріч – 6 класів. Є пілотні школи, які апробують державний стандарт. Про це розповіла під час брифінгу заступниця голови КОДА Жанна Осипенко.

За її словами, кошти будуть спрямовані на придбання необхідних засобів навчання та обладнання для кабінетів 5-6 і пілотних 7 класів, підвищення кваліфікації педпрацівників і підготовку тренерів-педагогів.

 

Державна допомога буде розподілена між місцевими бюджетами пропорційно для кожної громади, залежно від кількості класів, які працюють за новим стандартом.

Нагадаємо, у серпні цього року МОН заявило про відновлення реформи НУШ. Заступник міністра освіти і науки України Андрій Сташків повідомив, що міністерство погоджує з урядом рішення про виділення коштів на впровадження реформи освіти в базовій школі. Гроші планували залучити завдяки залишку освітньої субвенції в держбюджеті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram