ГоловнаСуспільствоВійна

Британська розвідка назвала вирішальний фактор у боях на лівобережжі Херсонщини

За останній тиждень активізувалися бої на берегах нижньої течії Дніпра.

Британська розвідка назвала вирішальний фактор у боях на лівобережжі Херсонщини
Фото: Генштаб

За останній тиждень активізувалися бої на берегах нижньої течії Дніпра, йдеться у повідомленні Міністерства оборони Великої Британії. 

Україна приділяє особливу увагу операціям у цьому регіоні, створюючи невеликі плацдарми на східному березі, який вона контролює з літа, зазначають британці.

“Росія була напоготові щодо можливих нападів через річку з того часу, як 12 місяців тому вона вивела свої війська із західного берега”, − йдеться у повідомленні.

Район перебуває під контролем новоствореної 18-ї загальновійськової армії РФ після того, як частину військових перекинули звідти на схід − на оріхівський напрямок (Запорізька область, - ред.).

Вирішальним чинником успіху у цьому секторі буде здатність солдатів вести точний і інтенсивний артилерійський вогонь. Відповідно до актуальних даних, Росія має значні артилерійські сили у межах досяжності річки.

Нагадаємо, 21 жовтня американський Інститут вивчення війни (ISW) повідомив, що українські війська продовжили масштабніші, ніж зазвичай, наземні операції на лівому березі Херсонської області та закріпилися у селі Кринки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram