ГоловнаСуспільствоВійна

Головне за ніч та ранок середи, 25 жовтня: наліт БплА на Хмельниччину, близько 80 бойових зіткнень

Нічний наліт "шахедів", близько 80 бойових зіткнень, наступальні дії Сил оборони, втрати окупантів, ворожі обстріли, ситуація на Близькому Сході. 

Головне за ніч та ранок середи, 25 жовтня: наліт БплА на Хмельниччину, близько 80 бойових зіткнень
Фото: Генеральний штаб

Уночі росіяни знову атакували Хмельницьку область дронами-камікадзе Shahed-136 - вчетверте поспіль.

За словами першого заступника Хмельницької ОВА Сергія Тюріна, внаслідок падіння уламків в Шепетівському районі області постраждав об'єкт критичної інфраструктури. Також вибуховою хвилею пошкоджено нежитлові приміщення, житлові будинки та транспортні засоби.

“За медичною допомогою до лікарні звернулось 16 мешканців навколишніх будинків із різними тілесними ушкодженнями. Працюють усі відповідні служби”, - зазначив Тюрін.

За словами мера Славути, що в Шепетівському районі, на території громади зафіксовані численні пошкодження. Навчання в освітніх закладах зупинили.

У ніч на 25 жовтня російські окупанти атакували з південно-східного напрямку (Приморсько-Ахтарськ), застосувавши 11 ударних БпЛА типу “Shahed”.

"В результаті бойової роботи силами та засобами Повітряних Сил у взаємодії з ППО Сил оборони України знищено усі 11 “Shahed-136/131”", - йдеться в повідомленні Командування Повітряних сил.

До відбиття повітряного нападу залучили винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи. Зокрема протиповітряна оборона працювала в Черкаській, Херсонській, Полтавській, Житомирській, Хмельницькій та Миколаївській областях.

Тим часом Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє, що минулої доби відбулося близько 80 бойових зіткнень.

Загалом ворог завдав 6 ракетних та 51 авіаційного удару, здійснив 66 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоквартирні та приватні житлові будинки, а також інша цивільна інфраструктура.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, мали частковий успіх західніше Вербового, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Авіація Сил оборони завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та 3 - по зенітно-ракетних комплексах противника. Підрозділи ракетних військ знищили 12 артилерійських засобів, логістичний хаб, пункт управління, засіб протиповітряної оборони, а також уразили 2 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Детальніше про оперативну обстановку станом на ранок 25 жовтня - в нашій новині.

Генштаб також інформує, що за минулу добу Збройні сили України знищили ще 800 російських окупантів. Загалом Росія вже втратила в Україні 296 310 військових.

Про інші втрати противника – в новині.

Через ранковий авіаудар росіян по Бериславу загинув місцевий житель, повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Близько 07:20 ворог скинув керовану авіабомбу на житловий квартал міста. Поцілили по будинку.

Смертельні поранення отримав 42-річний чоловік.

За минулу добу Армія оборони Ізраїлю завдала ударів по кількох терористах та інфраструктурі ХАМАСу. Про це військові повідомили у Телеграмі.

Вони вдарили зокрема по шахтах тунелів терористів, військовому штабу, складах зброї, мінометах та пускових установках протитанкових ракет.

Крім того, вночі ЦАХАЛ завдав удару по екстреному оперативному апарату терористів, включно з бойовими приміщеннями, інфраструктурою та військовим штабом.

“Надзвичайний оперативний апарат ХАМАСу відповідав за встановлення блокад, які не дозволяли жителям Гази евакуюватись у безпечніші райони на півдні Сектора Гази”, − зазначено у повідомленні.

Крім того, Ізраїль влучив у військову інфраструктуру та командні центри апарату безпеки ХАМАСу, який наглядає за терористичною організацією в Секторі, а також за арешти та ув'язнення опонентів теругропування.

Найповніша картина сьогоднішнього дня обов’язково буде на нашому сайті.

Тримаймося і наближаємо Перемогу!

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram