ГоловнаСуспільствоВійна

На Харківщині внаслідок обстрілів росіян загинули дві людини

Цивільні загинули у селі Подоли Куп’янського району. 

На Харківщині внаслідок обстрілів росіян загинули дві людини
Фото: Офіс Генпрокурора

Протягом доби російські окупанти обстрілювали населені пункти Харківського, Чугуївського, Куп'янського та Ізюмського районів.

Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов. 

Внаслідок артилерійського обстрілу с. Подоли Куп’янського району, загинули 2 цивільних чоловіків 57 та 50 років. Пошкоджено приватний будинок, господарчі споруди та 2 легкових автомобіля.

Сьогодні вночі, після 23:00, ворог завдав удару з РСЗВ по с. Борова Ізюмського району. Попередньо, без постраждалих. 

Крім того, під ворожим вогнем перебували Плетенівка Чугуївського району, Козача Лопань Харківського району, Чугунівка, Дворічна та Петропавлівка Куп'янського району та інші населені пункти.

Триває розмінування. За добу піротехніки ДСНС обстежили більше 15 га території та знешкодили 194 вибухонебезпечні предмети.

На Куп'янському напрямку тривають активні бойові дії. За добу наші захисники відбили 10 атак ворога в районах Синьківки та Іванівки. Ворог не має просування та зазнає втрат.

Зі свого боку, Офіс Генпрокурора повідомив, що внаслідок російського обстрілу села на Купʼянщині загинули двоє мирних жителів – розпочато провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, ввечері 24 жовтня російські військові обстріляли с. Подоли Купʼянського району.

Загинули двоє цивільних чоловіків. Пошкоджено житлові будинки та автомобіль.

Правоохоронці зібрали докази та задокументували наслідки збройної агресії РФ. 

Нагадаємо, уночі сили ППО збили всі 11 "Шахедів", які запустили росіяни. До відбиття повітряного нападу залучено винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram