ГоловнаСуспільствоВійна

Начальника районного військкомату на Харківщині підозрюють в організації схеми ухилення від мобілізації

“Клієнтам” надавали документ про проходження ВЛК без їх фактичної присутності.

Начальника районного військкомату на Харківщині підозрюють в організації схеми ухилення від мобілізації
Фото: Пресслужба Нацполіції

Поліцейські Харківської області підозрюють, що начальник районного військкомату змовився з головою військово-лікарської комісії та іншими особами для організації схеми ухилення від мобілізації. 

Про це повідомила пресслужба ГУ Нацполіції у Харківській області.

“Чоловіки призовного віку незаконно отримували посвідчення військовозобов’язаного з відміткою про непридатність і безперешкодно перетинали Державний кордон України. Вартість послуги становила до 8 тисяч доларів США”, - йдеться у повідомленні.

При цьому “клієнтам” надавали документ про проходження ВЛК без їх фактичної присутності.

Правоохоронці розповіли, що підозрювані підшукували бажаючих уникнути мобілізації та призову на військову службу або оформити документи для виїзду військовозобов’язаних громадян за кордон. 

Спочатку посередник отримував від клієнта до 6 тисяч доларів. Ці гроші розподілялися між учасниками схеми. Вже під час передачі готових документів ухилянт передавав решту грошей, які також розподілялися між посередниками, членами військово-лікарської комісії та керівництвом ТЦК.

54-річному полковнику оголошено про підозру за ч. 2, ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Крім того, голові військово-лікарської комісії оголошено про підозру за ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, станом на 10 жовтня ДБР розслідує 260 кримінальних проваджень, пов'язаних із роботою терцентрів комплектування та військово-лікарських комісій. До суду вже направлено 21 обвинувальний акт стосовно 35 осіб. Також ДБР повідомило про підозру ще 58 особам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram