ГоловнаСвіт

​Україна формує батальйон "Сибір" із громадян Росії, - Bloomberg

До нього входять представники нацменшин, які хочуть незалежності від Росії та розглядають перемогу України у війні як крок до досягнення цієї мети.

​Україна формує батальйон "Сибір" із громадян Росії, - Bloomberg
Бійці «Російського добровольчого корпусу» та Легіону «Свобода Росії» неподалік українсько-російського кордону у Харківській обла
Фото: EPA/UPG

У Збройних силах України сформували батальйон "Сибір", до складу якого увійшли росіяни та представники етнічних меншин РФ.

Про це повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що батальйон об'єднав десятки росіян та представників етнічних меншин у Росії, які подорожували третіми країнами, бо хотіли приєднатися до української армії.

До нього входять люди з таких груп, як якути та буряти з великого російського регіону Східного Сибіру, які заявили, що хочуть незалежності від Росії та розглядають перемогу України у війні як крок до досягнення цієї мети.

"Якщо люди хочуть боротися за Україну, за наші кордони, за крах цього російського радянського режиму чому б і ні? Це їхній вибір, і це показує, що не всі росіяни підтримують Путіна", - сказав зазначив їхній український інструктор та командир із позивним "Батя".

На відміну від добровольчих груп, таких як легіон "Свобода Росії", які заявили про підтримку України, солдати є частиною регулярної української армії та очікують, що їх скоро відправлять на фронт.

Видання пише, що бійці батальйону "Сибір" пройшли ретельну перевірку безпеки, щоби переконатися, що вони є прихильниками України, потім підписали військовий контракт.

"Усі члени батальйону чисельністю 60 осіб є добровольцями, і жоден з них не набраний з-поміж російських військовополонених. Українські військові планують прискорити перевірку біографічних даних, яка може зайняти до року, щоб спонукати більше росіян вступити до їхніх лав", - пояснив представник ЗСУ.

Нагадаємо, в травні легіон "Свобода Росії" та Руський добровольчий корпус оголосили про завершення операції на території РФ, але обіцяли повернутися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram