ГоловнаСвіт

Кандидатом на посаду спікера Палати представників США від республіканців став Том Еммер

Еммера затвердили в результаті п'яти раундів голосувань.

Кандидатом на посаду спікера Палати представників США від республіканців став Том Еммер
Том Еммер
Фото: EPA/UPG

Республіканці підтримали конгресмена Тома Еммера як кандидата на посаду спікера Палати представників США. Для цього знадобились п'ять раундів голосувань.

Про це повідомляє Голос Америки. 

На початку голосувань за номінацію змагались дев'ятеро кандидатів. Деякі конкуренти Еммера самі знімали свої кандидатури, також у кожному раунді голосування кандидат, який набрав найменше голосів, вибував з перегонів.

Тепер кандидатуру Еммера має затвердити Палата представників Конгресу США на загальному голосуванні.

Тома Еммера однопартійці вважають прихильником України. 

Проєкт "Республіканці за Україну" дав Еммеру найвищий бал за підтримку України. Еммер був серед перших американських політиків, який засудив повномасштабне російське вторгнення до України.

Зокрема, 24 лютого 2022 року Еммер заявив: "Наше серце з людьми в Україні, з їхніми родинами, які страждають від цих незаконних дій і наша відповідь на цю агресію має бути швидкою і непохитною, щоб притягнути до відповідальності Росію будь-яку іншу країну, яка намагається порушити міжнародне право..."

Крім того, Еммер голосував за низку рішень Конгресу із надання допомоги Україні.

Попереднього спікера Кевіна Маккарті Конгрес відправив у відставку 3 жовтня. 

Нагадаємо, 20 жовтня республіканці проголосували за відмову від конгресмена Джима Джордана як свого кандидата на посаду спікера Палати представників. Перед тим соратник Трампа Джордан не зміг стати спікером під час третього туру голосування. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram