ГоловнаСвіт

Візит міністра закордонних справ Китаю до Вашингтона підтвердили

Американська сторона планує підняти тему вторгнення ХАМАСу в Ізраїль.

Візит міністра закордонних справ Китаю до Вашингтона підтвердили
Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї відвідає цього тижня Вашингтон, пише Bloomberg.

Ван перебуватиме у США з четверга по суботу та зустрінеться з держсекретарем Ентоні Блінкеном і радником Білого дому з національної безпеки Джейком Салліваном.

Американська сторона планує підняти тему вторгнення ХАМАСу в Ізраїль і подальшу ескалацію конфлікту. 

Організація, визнана США та Європейським Союзом терористичною організацією, захопила понад 200 заручників. Вашингтон рішуче підтримав Ізраїль, а Китай закликав до припинення вогню. Президент Джо Байден заявив у понеділок, що про припинення вогню мова може йти після звільнення захоплених людей.

Китай підтвердив поїздку Вана, а речниця МЗС Мао Нін у вівторок на регулярному брифінгу в Пекіні заявила, що він зустрінеться з високопосадовцями для обговорення “міжнародних питань, що становлять спільний інтерес”.

Візит Вана стане першим візитом китайського високопосадовця із зовнішньої політики з березня 2021 року. Тоді Ян Цзечі та Блінкен говорили на Алясці про права людини, торгівлю та міжнародні союзи. Зараз країни намагаються стабілізувати свої відносини. Раніше низка американських високопосадовців відвідали Пекін, зокрема міністерка фінансів Джанет Єллен. Унаслідок її візиту було створено дві робочі групи з економічних та фінансових питань, робота яких розпочалася цього тижня.

Нагадаємо, очікується, що лідери США і Китаю Джо Байден і Сі Цзіньпін проведуть переговори на полях саміту Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС), запланованого на 11-17 листопада в Сан-Франциско.

Ця зустріч стане першою після їх переговорів на полях саміту G20 на Балі в листопаді минулого року. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram