ГоловнаСвіт

Сотні людей повертаються з півдня на північ Сектора Гази, − ООН

Близько 1,4 мільйона з 2,3 мільйона населення території зараз є переміщеними особами.

Сотні людей повертаються з півдня на північ Сектора Гази, − ООН
Фото: EPA/UPG

Близько 1,4 мільйона з 2,3 мільйона населення Гази зараз є переміщеними особами.

Про це повідомляє Офіс ООН з координації гуманітарних питань (OCHA) у своєму останньому оновленому звіті, пише The Guardian.

У регіоні серйозними проблемами стали дефіцит чистої питної води й перенаселеність.

У багатьох притулках, розрахованих на 1500-2000 осіб, зараз є 4400. Переповненість спровокувала напруженість та гендерне насильство.

Для підтримання безпеки вночі жінки та діти залишаються у приміщеннях, а чоловіки та хлопчики-підлітки – просто неба на дворі.

Неофіційні дані свідчать про те, що сотні й, можливо, тисячі людей повертаються на північ, попри вимоги Ізраїлю – “через безперервні бомбардування на півдні та неможливість знайти відповідний притулок”.

В ООН заявили, що за останню добу ізраїльські війська вбили чотирьох палестинців, зокрема одну дитину. Зазначається, що кількість палестинців, убитих ізраїльськими силами або поселенцями з 7 жовтня, досягла 95 осіб, серед них 28 дітей.

“Принаймні 82 палестинські домогосподарства, що складаються з 607 осіб, більше половини з яких були дітьми, були переміщені з 13 скотарських/бедуїнських громад у зоні С на Західному березі річки Йордан, починаючи з 7 жовтня”, − зазначає у повідомленні.

Нагадаємо, Армія оборони Ізраїлю протягом останньої доби завдали удару по понад 400 терористичних цілях у Секторі Гази, вбивши кількох командирів ХАМАСу і численних оперативників, які готували напади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram