ГоловнаСвіт

Еммануель Макрон прибув до Ізраїлю

Серед загиблих внаслідок нападу бойовиків ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня – 30 громадян Франції. 

Еммануель Макрон прибув до Ізраїлю
Фото: EPA/UPG

Сьогодні вранці літак президента Франції Еммануеля Макрона приземлився у Тель-Авіві.

Про це повідомляють BFM-TV та "Європейська правда".

Зазначається, що Макрон починає свій візит до Ізраїлю із зустрічі з родинами  загиблих у результаті нападу бойовиків ХАМАС 7 жовтня. Також заплановані зустрічі президента Франції із прем'єр-міністром Біньяміном Нетаньяху, президентом Іцхаком Герцогом і лідерами опозиції, які входять до складу уряду національної єдності.

За словами одного з представників Єлисейського палацу, президент Франції своїм візитом прагне не лише показати солідарність із Ізраїлем, а й зробити "максимально оперативні пропозиції", щоб запобігти ескалації, звільнити заручників, гарантувати безпеку Ізраїлю та працювати над вирішенням конфлікту за принципом "двох держав".

 

Нагадаємо, візит Макрона відбудеться через два тижні після того, як бойовики ХАМАС увірвалися в Ізраїль із сектора Газа і вбили щонайменше 1 400 людей, переважно мирних жителів. Серед них було 30 громадян Франції.

Ізраїль стверджує, що близько 1 500 бойовиків ХАМАС були вбиті в зіткненнях, перш ніж його армія відновила контроль над територією, що піддалася нападу.

Після останнього нападу ХАМАС з метою продемонструвати свою підтримку Ізраїль вже відвідали президент США Джо Байден та прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram