ГоловнаСвіт

Щодо наземної операції в Газі ізраїльських військових консультує генерал морської піхоти США, - ЗМІ

Ймовірно, серед надісланих офіцерів Корпусу морської піхоти є генерал-лейтенант Джеймс Глінн.

Щодо наземної операції в Газі ізраїльських військових консультує генерал морської піхоти США, - ЗМІ
Фото: IntelSky

Адміністрація Байдена нещодавно направила тризіркового генерала морської піхоти до Ізраїлю.

Про це повідомляє Axios.

“Є кілька американських військових, які мають відповідний досвід операції, яку проводять ізраїльтяни, які перебувають там, щоб поділитися своєю точкою зору та поставити важкі запитання”, - заявив речник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

Крім того, джерела видання повідомили, що американські військові офіцери відправлені до Ізраїлю, щоб допомогти ізраїльському військовому керівництву в його операції в Газі.

За словами високопоставленого ізраїльського чиновника, серед надісланих офіцерів Корпусу морської піхоти є генерал-лейтенант Джеймс Глінн, який раніше очолював спецоперацію морської піхоти і брав участь в операціях проти ІДІЛ в Іраку.

Глінн та інші військові США не керують операціями, вони надають ЦАХАЛу поради щодо їхніх планів у Газі, зокрема вони поділилися уроками, які США засвоїли під час боротьби з ІДІЛ у Мосулі.

Нагадаємо, Вашингтон порадив Ізраїлю відкласти наземне вторгнення в Газу, щоб виграти час для переговорів про звільнення заручників, утримуваних ХАМАСом, і надання додаткової допомоги палестинцям.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram